Ingyenes utazás

Vonattal ingyenes az utazás

Kik vehetik igénybe: általános iskolák, középfokú iskolák és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulói minden tízedik tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő)

Milyen feltételekkel:

A kiválasztott időpontnál figyelemmel kell lenni arra, hogy a fent említett kedvezmény őszi, téli és tavaszi szünetben nem vehető igénybe, kizárólag tanítási napokon, azaz szeptember 1-je és június 15-e között.

Amikor megtörtént a foglalás küld az intézmény egy fogadó nyilatkozatot. A fogadó nyilatkozaton szereplő napot megelőzően már odautazhatnak a kiválasztott helyszínre, és a nyilatkozaton szereplő napot követően is nyugodtan hazautazhatnak (például: ha a fogadó nyilatkozat csütörtökre szól, akkor az utazás megkezdhető szerdán, és befejezhető pénteken).

A díjmentes utazást, csak az az iskola igényelheti, amely benyújtotta a MÁV honlapjától elérhető „Bejelentés csoportos utazás” nevű nyomtatványt, 7 nappal az utazás megkezdése előtt.

A MÁV-nak csatolni kell:

a fogadó nyilatkozatot,

a diákok névsorát és diákigazolvány számát (diákigazolvány hiánya esetén iskolalátogatási igazolást).

A hazaútra a menetjegy csak akkor érvényes, ha azt a látogatás helyszínén lebélyegezték. Foglalásnál figyelembe kell venni, hogy a csoportok csak a 2. kocsiosztályon foglalhatnak helyet az ingyenes vasúti utazás esetében.

MÁV információ: www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/tudnivalok-csoportos-utazas-szervezesehez